7.     Παιδαγωγικές συναντήσεις Δασκάλων Α΄ τάξης

 

     Πραγματοποιήσαμε δύο παιδαγωγικές συναντήσεις για τους Δασκάλους της Α΄ τάξης των Σχολικών Μονάδων των περιφερειών ευθύνης μας, στις οποίες εισηγηθήκαμε το θέμα:

“Ψυχοπαιδαγωγικές Αρχές και Διδακτικομεθοδολογικές πρακτικές για το στάδιο εκμάθησης του βασικού μηχανισμού ανάγνωσης και γραφής”.

     α) Στις 2-11-2005 και από τις 12.00΄ ως τις 13.30΄ στην αίθουσα της Α΄ τάξης του 1ου 6/θ Δ.Σ. Έδεσσας για τους δασκάλους της Α΄ τάξης των Σχολικών Μονάδων των Δήμων Έδεσσας και Βεγορίτιδας και

     β)  Στις 3-11-2005 και από τις 12.00΄ ως τις 13.30΄ στην αίθουσα της Α΄ τάξης του 2ου 6/θ Δ.Σ. Σκύδρας για τους δασκάλους της Α΄ τάξης των Σχολικών Μονάδων των Δήμων Σκύδρας και Μενηίδας.

     Απαντήθηκαν καίριες ερωτήσεις των εκπαιδευτικών, δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τις ψυχοπαιδαγωγικές και διδακτικομεθοδολογικές αρχές του ισχύοντος Αναλυτικού Προγράμματος, εξετάστηκαν οι ενδεικτικές προτάσεις του “Βιβλίου του Δασκάλου”, συζητήθηκαν εναλλακτικές ιδέες και διδακτικές πρακτικές και αναπτύχθηκαν ενδεικτικά διδακτικά παραδείγματα.