10.       Ενημερωτική συνάντηση Διευθυντών και Προϊσταμένων Σχολικών Μονάδων

 

     Στις 20-12-2005, από τις 09.00΄ ως τις 10.30΄, πραγματοποιήσαμε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας (στο Βαρόσι) ενημερωτική συνάντηση για τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Σχολικών Μονάδων των περιφερειών ευθύνης μας, στην οποία εισηγηθήκαμε το θέμα:

“Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης στα ΔΕΠΠΣ και τα ΑΠΣ: Καλλιέργεια κλίματος υποδοχής των νέων βιβλίων και του σχετικού διδακτικού υλικού”.

     Στη συνάντηση ενημερώσαμε τους Διευθυντές και Προϊσταμένους σχετικά με το σκοπό, τους στόχους και τις πρακτικές ανάπτυξης του σχετικού προγράμματος του ΥΠΕΠΘ και του ΠΙ, όπως αυτό παρουσιάστηκε στους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. στην τριημερίδα 12-14 Δεκεμβρίου 2005 στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Novotel).

     Στη συνέχεια αναπτύξαμε τις σκέψεις μας σχετικά με τον προγραμματισμό της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των περιφερειών ευθύνης μας και με τη συνεργασία του Διευθυντή και των συνεργατών του εκπαιδευτικών του 8ου 12/θ Δ.Σ. Έδεσσας εξασφαλίσαμε από ένα αντίγραφο του επιμορφωτικού υλικού του ΠΙ σε ψηφιακή μορφή (CD) για κάθε Σχολική Μονάδα. Ζητήσαμε από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Μονάδων να εξασφαλίσουν από ένα αντίγραφο του CD για κάθε εκπαιδευτικό. Ζητήσαμε από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Μονάδων να συστήσουν στους εκπαιδευτικούς να μελετήσουν τόσο το ΔΕΠΠΣ και τα ΑΠΣ, όσο και το παραπάνω ενημερωτικό – επιμορφωτικό υλικό, στο πλαίσιο μιας πρώτης προσέγγισης και γνωριμίας με τα Διαθεματικά Ενιαία Προγράμματα της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Δημοτικό και Γυμνάσιο), σύμφωνα με τα οποία ολοκληρώνεται η συγγραφή και η εκτύπωση των νέων διδακτικών βιβλίων.